header

Bättre Affärer-dagen 2015

Utnyttjar du Öresundsregionens fulla potential? - Bättre Affärer-dagen 2015

Hur kan vi göra bättre affärer i Öresundsregionen? Vad krävs för att företagen i regionen fullt ut ska generera det mervärde vi alla drömmer om? Bättre Affärer-dagen tar ett helhetsgrepp om aktuella frågeställningar som berör oss alla, från politik till näringsliv. Under dagen kommer du kunna ta del av framgångsrika företag, företagsledare, samhällsdebattörer och spännande case. Strukturer kommer att genomlysas och diskuteras, framgångar analyseras och utvärderas. Missa inte denna inspirerande eftermiddag där företagande och utveckling står i centrum!

Talare Bättre Affärer-dagen 2015

reinfeldt

Fredrik Reinfeldt

F.D. statsminister
Fredrik Reinfeldt är utbildad civilekonom och var Sveriges statsminister 2006-2014 samt partiledare för Moderaterna 2003-2015. Sverige hade efter Alliansens tid vid makten Europas mest välskötta statsfinanser och landets starka ekonomi uppmärksammades runt om i världen.
lena

Lena Apler

arbetande styrelseordförande collector
Lena Apler blev utsedd av Veckans Affärer till Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenör 2015. Hon är även med på listan Top 20 Women in Business in Northern Europe. Förutom Collector Bank sitter även Lena i flera andra bolagsstyrelser såsom Platzer Fastigheter, SGP och Mitt Liv.
lena

Mattias Johansson

VD och koncernchef Bravida
Mattias Johansson är utbildad civilingenjör inom väg- och vatten vid Lunds Tekniska Högskola. Han har arbetat inom Bravida sedan 1998 där han har erfarenhet från olika positioner, från projektledare till divisionschef. Företaget är på väg att introduceras på börsen.

Anders Ehrling

koncernchef Braathens Aviation
Anders Ehrling är i grunden civilekonom och var tidigare koncernchef för Scandic Hotels. Har en 23 år lång karriär på SAS, bland annat som vd för SAS Sverige. Han är koncernchef i nya koncernen BRA, då flygbolagen i Braathens Aviation slås samman.
lena

Johan Röstin

VD Copenhagen Malmö Port
Johan Röstin läste samhällsvetarlinjen med inriktning ekonomi och sociologi i Lund. Därefter sålde han lastbils- och flygtransporter på Air Cargo Express i Stockholm. Vidare fortsatte han som Director Div.Air&Ocean på Schenker innan han blev VD på CMP 2009.
placeholder

Barbara Scheel Agersnap

ViCe VD CoPenHagen malmÖ Port
Barbara Scheel Agersnap är dansk medborgare och har en ekonomiexamen vid IMD i Lausanne i Schweiz. Hon har jobbat med shipping hos bland annat The Containership Company och A. P. Møller-Mærsk.

Håkan Jeppsson

konCernCHeF inwiDo,
orDFöranDe mFF
Håkan Jeppsson är en svensk fotbollsordförande som har varit ordförande för Malmö FF sedan 2010. Som ung spelade han fotboll för Malmö FF och bordtennis för IK Pallas. Arbetar idag som koncernchef för Inwido AB som nyligen börsnoterats.
lena

Anders Johansson Eickhoff

VD skånska byggVaror
Anders Johansson Eickhoff är utbildad civilekonom och har jobbat inom Elloskoncernen i 25 år, senast som vd för Jotex. Sedan januari 2013 är han VD på Skånska Byggvaror, som är aktuellt för att introduceras på börsen.
placeholder

Ulrika Nilsson

Director Development Office Lunds Universitet
Ulrika Nilsson har jobbat för Lunds universitet sedan 2008 efter mer än 20 år i finansbranschen, då hon var distriktschef för SEB i Malmö samt marknads- och kommunikationsansvarig för bankens kontorsrörelse. Ulrika är också styrelseordförande för Invest in Skåne.

Charlotte Brogren

Generaldirektör VinnoVa, OrdföranDe Industrifonden
Charlotte Brogren är utbildad kemiingenjör, teknologie doktor och sedan 2009 är hon generaldirektör för Verket för innovationssystem. Hon har tidigare arbetat som projektledare vid AGA Innovation AB. 2005 valdes hon in som ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien.

Dan Sommer

Senior Director Qlik,
Market Intelligence Lead
Dan har mer än 14 års erfarenhet i IT-branschen, varav de sista 10 som analytiker på Gartner, där han var forskningschef, Agenda Manager och globalt ansvarig för BI och Analytics Markets - specialiserad på marknader, trender, konkurrensläge och go to market strategier. Dan var även ansvarig för senaste Gartner BI Summit Eventet. Sommaren 2015 började Dan på Qlik med globalt ansvar för deras Market Intelligence Program.
placeholder

MODERATOR:
Thomas Frostberg

HD-Sydsvenskan

Program - bättre affärer-dagen 2015

Tid Talare Format
11:30

Mingellunch

12:00

Välkomna

Thomas Frostberg, moderator och Göran Hellström, VD Navet
12:10

En värld i förändring skapar nya marknadsförutsättningar

Fredrik Reinfeldt, f.d. statsminister

Världen präglas just nu av en stor oro och snabba förändringar. Mycket kommer att se annorlunda ut till följd av digitalisering och globalisering. För såväl företag som organisationer gäller det att förstå vad som händer och på det viset dra fördel av de många nya möjligheter som uppstår.

12:50

Braathens bildar BRA för bättre affärer

Anders Ehrling, Koncernchef Braathens Aviation

När nu Braathen Aviation blir BRA torde det bli SAS största utmanare på hemmaplan. Det är också intressant att följa flygets utveckling med dess förutsättningar i Skåne/Halland/Danmark, samt ur ett näringslivsintresse. Inte minst ligger miljöfrågan också högt bland flygbolagen.

Dialog
13:10

CMP 3.8 för Bättre affärer över sundet

Johan Röstin, VD och Barbara Scheel Agersnap, vice VD Copenhagen Malmö Port

CMP är ett gott exempel på ett lyckat samarbete över sundet. Att bedriva hamn- och logistikverksamhet på den nivån som CMP gör kräver en bred kunskap inom internationell utveckling och en framgångsrik hamndrift framöver.

Föredrag/Dialog
13:30

Collector - Bolaget som blev en innovativ nischbank på 15 år

Lena Apler, Arbetande Styrelseordförande Collector

Collector är Lenas Aplers livsverk och hon brinner sannerligen för bolaget. Starten handlade om att köpa och hantera riskkrediter, det övergick/utvecklades därefter till factoringtjänster för att så småningom bli en fulländad bank. Collector har nyligen börsintroducerats.

Dialog
14:00

Kaffe

14:30

Från Malmö till Europa med Inwido och Malmö FF

Håkan Jeppsson, koncernchef Inwido och styrelseordförande MFF

Håkan Jeppsson står för en framgångssaga kring såväl Inwido som med MFF. Han vet vilka utmaningar som väntar när man tar ett steg över ”pölen”, samt vad som skiljer mellan en ideell, om än professionell, förening och ett företag.


Berättelsen om Skånska Byggvaror - Från teakdörrar på Persgatan till börsen

Anders Johansson Eickhoff, VD Skånska Byggvaror

Skånska Byggvaror bildades i Helsingborg för 50 år sedan och är ett lysande exempel på ett postorderföretag i full färd med att kliva in i den utvecklade webbhandeln. Grundarfamiljen är fortsatt delägare tillsammans med huvudägaren Polaris och planerar för en börsintroduktion framöver.


Bravida Way kulturen – nu till Nasdaq, Stockholm

Mattias Johansson, VD och koncernchef Bravida

Bravida är idag Sveriges lönsammaste installationsföretag och sedan ett par dagar noterat på Nasdaq, Stockholm. Rekryterad av sin företrädande koncernchef och vd, Staffan Påhlsson, fick Mattias Johansson sin första chefsposition som avdelningschef i Växjö när han var 28 år. ”The Bravida Way” står i korthet för det förändringsarbete och breda engagemang som ständigt krävs i alla organisationer.

Dialog
15:15

Filantropi för bättre affärer - 350-klubben ger Lunds studenter råg i ryggen

Ulrika Nilsson, Director Development Office, Lunds Universitet

350 klubben är ett fantastiskt privat initiativ som möjliggör stipendieverksamhet genom privata bidrag för studenter vid Lunds Universitet.

Dialog
15:40

Samhällsutmaningar för hållbar tillväxt i Sverige

Charlotte Brogren, Generaldirektör Vinnova och ordförande Industrifonden

Både Vinnova och Industrifonden har god aktivitet i regionen och Industrifonden har en hög andel av sina investeringar i Skåne.

Föredrag och samtal med gäster?
16:00

Analys 2020

Dan Sommer, Senior Director Qlik, Market Intelligence Lead

Vi upplever just nu en big bang, där stora datamängder, datorkraft och analys driver på digitaliseringen, och förändrar spelreglerna. Men innovation börjar och slutar med människor – och självbetjäning är nyckeln. Den här presentationen går igenom de trenderna vi ser just nu, och konsekvenserna det får för människor och organisationer.

Föredrag och samtal med gäster?
16:20

Tack för idag

Mat och mingel


bilder - bättre affärer-dagen 2015


Moderator: Thomas Frostberg   Datum: 10 November   Tid: Lunch - Sen eftermiddag

Bättre Affärer-Dagen presenteras av

loggor