header

Bättre Affärer-dagen

Innovation, kreativitet och grönpeppar Framtidens företagande i Öresundsregionen

Det finns människor och företag med en unik förmåga att tänka i nya banor. Ofta kallas de visionärer, innovatörer och kreatörer. Bättre affärer-dagen 2017 har nytänkande i fokus och tar ett helhetsgrepp om framtidens utmaningar för näringslivet i Öresundsregionen.

Du är välkommen till Bättre affärer-dagen 2017. Under eftermiddagen får du ta del av framgångsrika företags erfarenheter och intressanta case, samt möta spännande ledare, kreatörer och innovatörer. Succé utlovas! I år är det dessutom premiär för Sydsverige Live!


Sydsveriges mest värdefulla beslutsunderlag

På Bättre affärer-dagen 2017 är det premiär för en rapport som belyser den framtida utvecklingen i Sydsveriges näringsliv. Rapporten grundar sig bl.a. på intervjuer av 150 beslutsfattare i regionen. På scen kommenteras rapporten, som är ett långsiktigt samarbete mellan Handelskammaren och Industrifakta, av Joel Eklund, VD TePe, Kerstin Tham, Rektor Malmö Universitet och Charlotte Lorentz Hjort, VD Krinova Incubator & Science Park.


Datum:
Tisdag 7 november 2017
Registrering & lunch:
11.30
Program:
12.15 – 17.00
Plats:
Malmö Live
STÄNGT FÖR ANMÄLAN


Innovatörerna och kreatörerna som föreläser är:


MAGDALENA FORSBERG

IDROTTSHJÄLTE, SKIDSKYTT OCH FÖRETAGARE
SIKTA OCH NÅ DINA MÅL
Magdalena Forsberg har en strålande idrottskarriär bakom sig med bl.a. sex VM-guld, två OS-brons, 87 pallplaceringar i världscupen samt fyrfaldig vinnare av Jerringpriset. Efter sin aktiva karriär återupptog Magdalena sitt företagande och vi har bl.a. sett henne som expert-kommentator och som vinnare i Mästarnas mästare. Magdalena pratar om sig själv som ”produkten” vilket kräver såväl mod som förmåga att tänka nytt och kreativt för att lyckas. Knepet är att använda tankens kraft, tänka positivt och tro på dig själv.

DAVID POLFELDT

VD, MASSIVE ENTERTAINMENT AB
I ÖRESUNDSREGIONEN OCH PÅ VÄRLDSARENAN
David Polfeldt är VD på speljätten Massive Entertainment och sedan 2005 har Malmöstudion varit hans hem. David har en magisterexamen i Grafisk design & illustration från Konstfack. Massive Entertainment är en av Sveriges största speltillverkare och ingår sedan 2008 i den världsomspännande franska Ubisoft-koncernen, världens tredje största oberoende dataspelsförlag. David byggde i praktiken spelregionens flaggskepp, han delar med sig av hemligheten hur man når ett partnerskap med de bästa i Hollywood och får tillgång till Pandora!

ANNA WIKLAND

SVERIGECHEF GOOGLE
FRAMTIDENS MÖJLIGHETER
Anna Wikland återvände till Sverige från USA i början av 2000-talet. Anna har arbetat på Google sedan 2014, först i rollen som affärsområdesansvarig för retail och telekom och sedan i våras som Sverigechef. Google driver den digitala agendan i världen och är en innovationshub för kommunikationsprodukter. Anna beskriver hur hon ser på framtidens möjligheter och hur företag bör tänka kring kreativitet och innovation för att lyckas. Hon utsågs 2016 till årets framtidschef.

HANNES HOLM

REGISSÖR
FRÅN LITET KYFFE I SIBBARP TILL OSCARSGALAN
Hannes Holm, prisbelönt regissör, skådespelare och manusförfattare. Hannes fick sin första filmroll i långfilmen Interrail 1981. Hans regidebut skedde med kultserien SMASH. Därefter följde en tid som SVT:s biträdande dramachef. Efter att ha lämnat SVT debuterade han som långfilmsregissör med den kritikerrosade dramakomedin En på miljonen. Därefter följde bl.a. Adam och Eva, Underbar och älskad av alla, Himlen är oskyldigt blå och Sune. 1998 erhöll Hannes Karamelodiktstipendiet. På senare år har Hannes exempelvis regisserat En man som heter Ove, Sveriges bidrag till Oscarsgalan 2017. Han regisserar just nu filmen om Ted Gärdestads liv, För kärlekens skull. Hannes har så klart massor av erfarenheter att dela med sig av kring temat innovation och kreativitet. Hur går det till att föda en idé till en blivande succéfilm?

TITTI QVARNSTRÖM

GASTRONOM
REGIONENS GASTRONOMI – FÖREBILD I MATSVERIGE
Titti Qvarnström är Michelinkock från Bloom in the park och kokboksförfattare. Titti utbildade sig till kock i Köpenhamn, efter ett mellanspel i Berlin kom hon tillbaka till Malmö för åtta år sedan. Titti blev 2015 den första kvinnan i Sverige att tilldelas en stjärna i Guide Michelin. Efter åtta år lämnar hon Bloom in the park för att öppna ny krog i Malmö. Titti brinner för jordnära matlagning med miljö och hållbarhet i centrum. I hennes nya bok Malmö Cooking får man träffa en punkig marmeladkokare, en grillguru, en syrande surtant och många många fler personligheter.

INGRID LANDGREN

DIRECTOR OF INNOVATION, ORKLA FOODS SVERIGE
INNOVATION OCH KREATIVITET FRÅN DEN SKÅNSKA MYLLAN
Ingrid Landgren, Innovationsdirektör för Orkla Foods Sverige och med en lång karriär inom livsmedelsbranschen och Orkla. Entrén till Orkla Foods kontor i Västra Hamnen i Malmö är Vårt Kök, en mötesplats för nya smakupplevelser, oväntade kombinationer och som inspiration till nya sätt att använda mat och dryck. Vårt Kök är en vital del av bolagets innovationsavdelning. Bland Orklas varumärken kan nämnas Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Önos, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik och Paulúns. Orkla Foods Sverige ingår i den norska börsnoterade koncernen Orkla.

FABIAN BENGTSSON

ÄGARE NETONNET
KREATIVITET VIKTIGARE ÄN RESURSER
Fabian Bengtsson är ägare och ledamot i NetOnNet, styrelseledamot i Axfood AB och Svensk Fastighetsförmedling. Tidigare VD i tredje generation för SIBA. Fabian utsågs 2016 till årets entreprenör. Han tar oss med på den otroliga digitala förändringsresan inom hemelektronikbranschen samt detaljhandelns utmaningar avseende bl.a. det förändrade konsumentbeteendet. Fabian tycker det är viktigt att man visslar på väg till arbetet, inte därifrån.

ZLATKO RIHTER

VD, CELLAVISION AB
PARADIGMSKIFTE I STOCKKONSERVATIV BRANSCH – EN UTMANING
Zlatko Rihter är sedan 2015 VD i det börsnoterade Lundabaserade bolaget Cellavision. Underdogen som utmanar stora globala bolag med ett IT-verktyg för blodanalys. Zlatko brinner för att driva business, bygga organisation, sätta strategin, upprätthålla en ambitiös agenda och försöka förändra världen inom sitt område. Zlatko är även nyvald styrelseledamot i MFF.

ROBIN ASKELÖF

MARKNADSCHEF HYPERGENE AB
NYCKELN TILL BÄTTRE AFFÄRER: INNOVATION!
Robin Askelöf, marknadschef på Hypergene, ger oss nycklarna till innovation och tillväxt och hur det gjort att det Malmöbaserade techbolaget lyckas göra bättre affärer år efter år. Hypergene är ett av få bolag i Sverige som blivit gasellföretag åtta gånger och som därför utsågs till Årets Maratongasell av Dagens Industri. Samma år utsågs Hypergene till ett av Sveriges mest innovativa techbolag av Computer Sweden. Robin blandar de stora frågorna inom positionering och styrmodeller med kultur, värderingar och betydelsen av att få alla medarbetare att arbeta åt samma håll.

SAMUEL WEST

LEG PSYKOLOG OCH DOKTOR I ORGANISATIONSPSYKOLOGI
LEARNING FROM FAILURE – LESSONS FROM THE MUSEUM OF FAILURE
Samuel West är forskare i organisationspsykologi och den första som genom riggade experiment har lyckats visa att lek ökar kreativiteten i en arbetsgrupp. Han är författare till flera böcker och är även grundare till det i flera medier, såväl nationellt som internationellt, uppmärksammade Museum of Failure som öppnade i Helsingborg under våren 2017. Samuel kommer ursprungligen från Kalifornien men bor och verkar nu i Sverige.

Samuel kommer beskriva hur en innovativ organisationskultur kräver en acceptans och tolerans för misstag. Det är klokt att lära sig från sina egna misstag men det är ännu klokare att lära sig från andras misstag.

MODERATOR:
JAN WIFSTRAND

VD, Rapidus

MODERATOR:
Sofie Bergdahl

VD, Lunicore

Vi utlovar en riktigt innovativ och kreativ eftermiddag.

Hälsningar

Navet AB

Göran Hellström
loggor

bilder - bättre affärer-dagen 2016

Tack till alla er 300 gäster som gjorde förra årets Bättre affärer-dagen till en succé. Nedan ett urval av bilder från dagen.


Datum: 7 November   Tid: Lunch - Sen eftermiddag

Bättre Affärer-Dagen presenteras av

loggor